Ankieta

Wybierzcie jedną z lepszych profesji.Proponuje też uzasadnić swoją odpowiedź.

Wojownik
4 (11.1%)
Łucznik
5 (13.9%)
Mnich
11 (30.6%)
Opętaniec
5 (13.9%)
Łowca
2 (5.6%)
Nekromanta
9 (25%)

Głosów w sumie: 36

Autor Wątek: Najlepsza Profesja  (Przeczytany 866 razy)

Qfar

• Początkujący
  • *
  • Reputacja: +0/-0
Najlepsza Profesja
« dnia: Marzec 03, 2013, 11:52:11 am »
Zachęcam do głosowania.To może pomóc początkującym graczom A tak że możemy się sami przekonać jaka profka jest lepsza ::)

Septurion

• Wojownik Perihelionu
  • Reputacja: +31/-6
Odp: Najlepsza Profesja
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 03, 2013, 11:59:13 am »
To oczywiste że Opętaniec ;D
Założyciel CHAOS
Septurion - Opętaniec 90lvl                 Alchemia 73
DzikieOczy - Łowca 87lvl
Omnipotence - Nekromanta 29lvl

Noobuser

• Wojownik Perihelionu
  • Reputacja: +73/-28
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 04, 2013, 08:52:49 am »
Uważam, że najlepszą profesją do pvm i pvp jest mnich ponieważ posiada skille, dzięki którym nigdy nie musi cofać do miasta (chyba, że wyleci tyle łupów, że nie ma miejsce w plecaku).
Te skille to:
-Czysty Umysł dająca praktycznie nieskończoność many.
-Uzdrowienie które przy dobrym kijku i 150-200 magii leczy około 75% hp a czas regeneracji tego skilla to niecałe 2 sekundy.

Jacky

• Wojownik Perihelionu
  • Reputacja: +28/-130
  • Im a Soldier of my Dream
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 04, 2013, 09:48:43 am »
-Czysty Umysł dająca praktycznie nieskończoność many.

Nie grasz mnichem i nie wiesz ile to odnawia, ale uwierz mi wes zrób sobie na postaci 6000 many i aktywuj sobie ten skill i bij Gigata zostanie ci 1k many po ubiciu giganta mimo tego, że masz aktywną tą aure. Ty masz gorą 700 many i jak dałem na ciebie ten skill to szybko ci regenerowało ale u mnicha tak nie jest samo uleczanie zabiera mi 300 many, skill na poziomie 5 regeneruje mi okolo 1k many przez czas działania

-Uzdrowienie które przy dobrym kijku i 150-200 magii leczy około 75% hp a czas regeneracji tego skilla to niecałe 2 sekundy.

Po pierwsze magia, nie wpływa na leczenie to standardowy skill i tylko kolejne poziomy podnoszą moc. Po 2 mnich to suport ;p i musi mieć leczenie, mag przegrywa w momencie gdy nie ma many.
Założyciel - ChosenSoldier
Jacky - 100 Mnich
Uvarth - 91 Łucznik ;] Obecnie nim Gram
Dobry Rage Nie jest Zły ;]

Noobuser

• Wojownik Perihelionu
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 04, 2013, 06:18:00 pm »
Wyczuwam naskoczenie. Mnich nie musi mieć leczenia co niecałe 2 sekundy bez znaczenia ile mu to leczy i ile many zużywa. To jest nie do pokonania w pvp.
Ten skill "Czysty umysł" Tak samo regeneruje baaaaardzo dużo many na 5 poziomie niemalże full. Do tego dołóż parę mikstur.

To nie jest temat do dyskusji o tym, że mnich powinien być osłabiony (nie będę prowokował pisząc, że powinien być) tylko o wyrażaniu swoich opini.

Łowca, łucznik, wojownik nie mają  skilli dających im stałe hp i manę dlatego uważam, że mnich jest najlepszą postacią do pvp i pvm. Aktualnie w pvp z mnichem (który umie grać a nie kupił konto i pierwszy raz widzi tą grę - umie się uleczyć, zamrozić przeciwnika itd.) na takim samym poziomie nie ma szans żadna inna postać.

Na podstawie powyższych argumentów potwierdzam swoją tezę, że mnich jest najlepszy do pvp i pvm.
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2013, 06:19:37 pm wysłana przez Noobuser »

Septurion

• Wojownik Perihelionu
  • Reputacja: +31/-6
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 04, 2013, 11:06:37 pm »
To ładnie ulecza ten skill ;p

Teraz wiem czemu jak z Jackem walczyłem to powiedział.
"Prawie mnie pokonałeś pozostało mi 700many"
Życie pewnie ciągle na full lecz jeśli chodzi o manne to szybko spadała przez używanie tylu skill ciągle

Regeneracja dla woja całkiem wporządku na 5lvl skill'a uzdrawia aż 30hp oczywiście musimy stać,  mnicha regeneracja ulecza 28 na 2lvl skilla i mogą z nią biegać.

To jest wyważenie, Opętaniec  NR1 :D
Założyciel CHAOS
Septurion - Opętaniec 90lvl                 Alchemia 73
DzikieOczy - Łowca 87lvl
Omnipotence - Nekromanta 29lvl

Leedra

• Zaczynający przygodę
  • **
  • Reputacja: +26/-171
  • Błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli.
    • http://tmp4.glitery.pl/text/92/118/4-Leedra-6458.gif
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 09, 2013, 10:17:40 am »
Łucznik numer 1.
"Strasznie niebezpieczna jest siła, której nie towarzyszy poczucie odpowiedzialności."

Jacky

• Wojownik Perihelionu
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 09, 2013, 12:23:33 pm »
Noobuser jak skill uzdrowienie miał by cooldown 10 sek to Mikimek w 5 sekund potrafi mi cale hp zjechał... tak samo archi 4 skille i zgon. Pretensji nie miej do mnicha tylko do Phexiona który za bardzo wzmocnił obrone zbroji i teraz płaczesz że bijesz po 0. i mówisz że mnich jest nie do pokonania a nie masz zielonego pojęcia widzę o pvp.

Dodam że w każdej grze praktycznie mnicha czy tak zwanego Priesta jest solo ciężko ubić dam ci przykład w Knight Online grałem kiedyś i tam żeby priesta ubić który leczył całe party musiało 3 bić więc tu też sam solo nie zrobisz ale we 2 czemu nie.
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2013, 12:42:53 pm wysłana przez Jacky »
Jacky - 100 Mnich

Mikis040997

• Początkujący
  • *
  • Reputacja: +3/-1
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 09, 2013, 01:10:30 pm »
Jacky, tyle że robiliśmy testa. Ja atakowalem cię przez 2 minuty, ty tylko się uzdrawialeś i nie potrafilem cię deadnąć. Ty może się bronić w nieskończoność, a jeszcze jak użyjesz konwersji i zamrożenia to nie mam co się z Tobą bić.

Noobuser

• Wojownik Perihelionu
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 09, 2013, 01:13:13 pm »
Mikis i do tego miksy many III dzięki którym będzie miał manę w nieskończoność. Ale i tak każdy będzie bronił swojej profesji. Przecież jakby mnich został osłabiony (nawet samo leczenie) to całe forum byłoby zaspamione. Mnich ma miksy hp III jak każda inna postać + co 2 sekundy leczenie leczące 7k hp. No proszę Cie Jacky nie pisz, że nie znam się na pvp.
Mnich jest za mocny z tym uleczeniem i każdy kto nie jest mnichem to potwierdzi.

Mikis040997

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 09, 2013, 01:43:04 pm »
Pisalem już z tym do Phexa, ale on powiedział, że niedlugo zrobi temat ogólny dotyczący balansu.
A i on nawet nie musi mieć miksturek, bo ma jeszcze czysty umysł.

Jacky

• Wojownik Perihelionu
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 09, 2013, 02:25:27 pm »
Jakie 7k o czym ty gadasz 4k-4.5k. Czysty Umysl już ci mówiłem przy większej ilości many to przez czas trwania regeneruje mi okolo 900-1000k many miks 300 many 1 uleczenie kosztuje mnie 400-450 many leczę sobie nim 4k, Nie grasz michem to nie wiem skąd ci się te 7k wzięło, Kolejna kwestia muszę rozdawać umki w 3 rodzaje statystyk bo na łuczniku łowczy jak testowałem z 3 skili miałem 3x unik a skile mi się tak szybko nie ładują. Tak samo jak byś zabrał mi leczenie to ja będę narzekać na nekro o zabranie mu buffa który zwiększa mu obrażenia po rzuceniu go na cel, I tak samo na łowce na skill na 100 poziom na jego uniki i ukrycie.

Zrobię sobie łowcę/ łuczniką wyexpie go na 100 poziom zrobię umki pod unik i co zaczniesz może wtedy narzekać że nie możesz mnie trafić no proszę cię.

Albo Opka/Woja Pod Full Obronę/Anty magię i 30k hp i zaczniesz narzekać że nie da się mnie zabić bo mam za szybką regenerację HP i obronę.
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2013, 02:37:14 pm wysłana przez Jacky »
Jacky - 100 Mnich

Mikis040997

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 09, 2013, 02:58:02 pm »
Jacky, ten moj skill co rzucam na potwory daje mi 40 do hita, to jest nic. Sam się śmiałes ,że ja nie mam szans cię zabić nawet
z legendarna bronią, więc sam przyznaj, że ten twoj skill jest przesadzony.
Mi absrobcja da max w pvp 2k, ładuje się 10 sekund, często nie wchodzi, a ty masz 3 sec na reaktywację, 4k ci leczy i 100% na wejście.
Więc...

Noobuser

• Wojownik Perihelionu
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 09, 2013, 03:05:27 pm »
Nie dyskutuj z nim bo to bez sensu. Tyle w temacie. ;)

Jacky

• Wojownik Perihelionu
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 09, 2013, 03:07:54 pm »
Nie Mambo bo ciągle narzekasz nie podoba ci się łowca to zagraj mnichem i zobaczysz że tak wcale fajnie nie jest.

Dobra jak tak bardzo chcecie niech phex da ten cooldown na leczenie 10 sec ale niech zwiększy mi szybkość odnawiania się skilii  Ofensywnych nie mam nic przeciwko powiem inaczej tak czy siak liczy się taktyka nie to jakie masz itemy czy skille. Tak samo między Kroplami na 60 a Swiętym Pociskiem na 100 na tym samym poziomie jest tylko 100 dmg różnicy.

Wtedy zrobię sobie bilda pod 20k hp i zaczniesz narzekać że jestem tankiem.

Tak samo jak Phexion zmieni tą obronę ja będę mieć 10 sec culldowns Łucznik będzie mnie składać bez problemu.

Dodatkowo Mikimek powiedzial że absorbaca mu leczy 2k hp dobra to 50% tego co mi leczy z tym że necro jest pod atak i ma więcej skili ofensywnych a mnich ma ich mniej ale leczy sobie 4k hp

I zrobimy z Mikimkiem test będę leczył się co 10 sekund tak jak tego chcesz i udowodnię wam że nekro mnie zabije nawet nie zdążę się uleczyc.
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2013, 04:12:18 pm wysłana przez Jacky »
Jacky - 100 Mnich

Perihelion - Polska gra mmorpg

« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 09, 2013, 03:07:54 pm »