Autor Wątek: Czy czary / umiejętności zużywają manę ? Brak informacji o skilach  (Przeczytany 90 razy)

4rlekin

• Początkujący
  • *
  • Reputacja: +17/-0
Zdobyłem właśnie swojego pierwszego skilla i jestem zaskoczony faktem, że najwyraźniej czar jest darmowy.

Po drugie jeżeli skill się dostaje co 10 poziomów to albo:
a) przy założeniu że 100 jest maksymalnym lvlem można mieć wszystkie skille i nie da się ich ulepszyć (co pozostaje sprzeczne z ich opisem)
b) przy tym samym założeniu można mieć skile na wyższych poziomach ale dalej muszą się sumować do 10 punktów i robi się to kosztem innych skili
c) albo 100 nie jest maksymalnym poziomem i wtedy skillpointy następują absurdalnie rzadko

Po trzecie brakuje mi również konkretnej informacji ( ile skil zadaje obrażeń / leczy / cokolwiek; ile kosztuje many (jeśli w ogóle); o ile zmienia się jego efekt na następnym poziomie)

Mogę oczywiści opowiadać bzdury z powodu niezrozumienia; nie czepiam się, wiadomo - młody projekt, po prostu chcę wiedzieć
It's not a bug, it's a feature.

FuSzu

• Strażnik
  • Wojownik Perihelionu
  • *
  • Reputacja: +121/-37
  • "Duży" może więcej...
Odp: Czy czary / umiejętności zużywają manę ? Brak informacji o skilach
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 17, 2013, 10:40:53 am »
Na początku skill może się wydawać darmowy. Przy następnych skillach już bez regeneracji MP w itemkach, długo nie pociągniesz bez straty czasu na regenerację.

Obrażeń od umiejętności nie zobaczysz raczej nigdy, bo jest ich moc jest zależna od broni, której nosisz i jego +, od współczynnika statystyki (Nekro/Mnich - magia, Łucznik/Łowca - celność, Opek/Wojownik - Siła), dodawając do danej statystyki, jak i bonusów w przedmiotach.

I kolejna sprawa. Nie wiem czy grałeś w Metina, ale tam ulepszając skille musiałeś mieć Księgi Umiejętności. Tutaj jest podobnie. Ulepszasz zwojami, które wypadają z każdego rodzaju potworka.
FuSzu - 91 poziom Łowca - 69 poziom Opętaniec - 85 poziom Necromanta - 48 poziom
"Dużych poznajesz po tym jak traktują mniejszych"

4rlekin

• Początkujący
  • *
  • Reputacja: +17/-0
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 17, 2013, 11:30:12 am »
Rozumiem. Co do tych obrażeń, to głupio trochę bo nie wiadomo czy bardziej się opłaca kupić zwoje do tego skila czy tamtego.
Mógłby być opublikowany jakiś wzór w stylu: magia/5 * moc broni - 2*antymagia_przeciwnika (a przy skilach jeszcze jakieś plus moc_skilla) czy coś takiego, żeby chociaż dało się stwierdzić cokolwiek.
Bo teraz kupując różdżką to wiem tylko że jest mocniejsza, ale nie wiem o ile.
It's not a bug, it's a feature.

Perihelion - Polska gra mmorpg

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 17, 2013, 11:30:12 am »