Autor Wątek: Malutkie zmiany  (Przeczytany 125 razy)

True19

• Początkujący
  • *
  • Reputacja: +6/-3
Malutkie zmiany
« dnia: Marzec 17, 2013, 09:51:22 am »
Mało co z listy życzeń dostaje się do gry no ale może jednak:

1. Dodać do sklepu przycisk "Napraw wszystko" aby przy jednym kliknięciu naprawić całe eq, bo pojedynczo jest trochę czasochłonne

2. Itemy w sklepiku za AM jakoś "naprawić", bo według mnie są za drogie i czasami cena nie ma się co do jakości przedmiotu dlatego nikt nigdy nie kupuje tych przedmiotów (gdyby gra miała po 80 graczy online stale to wtedy byłby sens bo ludzie by kupowali, tak mi się wydaje)

3. Zwiększyć minimalnie szansę na zwój o 1-3%, bo też w grze ciężko o zwoje dla danych profesji

4. Naprawić ogłoszenia (bo z tego co widzę nie działają)

5. Zwiększyć maksymalny poziom ze 100 do 200 :)niech Jacky się nie nudzi :P

A teraz coś większego co wymaga trochę pracy :D

1. Zrobić mapkę w stylu shop center żeby każdy mógł się na nią teleportować z Alenthar i Endurion (nie zawsze potrzeba komuś iść do krainy cienia, bo w sumie tam trzeba dednąć i tak) czyli taka mapka dla handlarzy :D

2. Więcej jaskiń (jest jedno wejście na Rosiczkach do jaskini, można by coś pomyśleć) szczególnie dla 90-100 poziomów, bo im w sumie najbardziej brakuje takich

PS: Jest jakiś ogólnodostępny edytor map do Peri? Bo chciałbym porobić mapy (może jakaś by się nadała) wtedy gra by się chociaż trochę rozwijała (nawet jak dodać nowych 10 map to i tak jest sukces :))

FuSzu

• Strażnik
  • Wojownik Perihelionu
  • *
  • Reputacja: +121/-37
  • "Duży" może więcej...
Odp: Malutkie zmiany
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 17, 2013, 11:04:22 am »
1. Dodać do sklepu przycisk "Napraw wszystko" aby przy jednym kliknięciu naprawić całe eq, bo pojedynczo jest trochę czasochłonne
Jakie czasochłonne? Naprawia się w poniżej 1 minuty wszystko. Chyba, że ta minuta jest aż tak bardzo ważna...

2. Itemy w sklepiku za AM jakoś "naprawić", bo według mnie są za drogie i czasami cena nie ma się co do jakości przedmiotu dlatego nikt nigdy nie kupuje tych przedmiotów (gdyby gra miała po 80 graczy online stale to wtedy byłby sens bo ludzie by kupowali, tak mi się wydaje)
Nie są drogie... A wręcz idealne. Coś co może Ci dropnąć masz na wyciągnięcie ręki. A nikt ostatnio nie kupuje, bo przedmioty się losują słabe i nie na wysoki poziom. Ja z oczekiwaniem, tak samo jak i inni, na jakąś legendarną broń na 85lvl. Kosztują trochę ponad 1300AM, a chce kupić 4 graczy. Dlatego co można by było zmienić to to, żeby te itemy zmieniały się np. co 1h, aby była większa ilość zarabianych pieniędzy.

3. Zwiększyć minimalnie szansę na zwój o 1-3%, bo też w grze ciężko o zwoje dla danych profesji
Jestem za, ale nie na małych poziomach. Bo dropią jak oszalałe. Robiąc postać od 1 poziomu do 20, miałem okazję zobaczyć od 3 do 10 zwoi. Gdzie od 60 do 90 miałem tylko 2 zwoje i to na Łowcę tylko.

4. Naprawić ogłoszenia (bo z tego co widzę nie działają)
Także to zauważyłem. Powinno się naprawić.

5. Zwiększyć maksymalny poziom ze 100 do 200 :)niech Jacky się nie nudzi :P
Aby zwiększyć ten poziom, pheXion musiałby zrobić szereg zmian. Poczynając od zwiększenia bariery, poprzez stworzenie nowych skilli i przedmiotów po stworzeniu nowych mapek.

A teraz coś większego co wymaga trochę pracy :D

1. Zrobić mapkę w stylu shop center żeby każdy mógł się na nią teleportować z Alenthar i Endurion (nie zawsze potrzeba komuś iść do krainy cienia, bo w sumie tam trzeba dednąć i tak) czyli taka mapka dla handlarzy :D

2. Więcej jaskiń (jest jedno wejście na Rosiczkach do jaskini, można by coś pomyśleć) szczególnie dla 90-100 poziomów, bo im w sumie najbardziej brakuje takich
1. Wystarczy zrobić teleport wsteczny do miasta i po problemie.
2. Jacky chciał grotę na 100 poziom. A ja bardziej chciałbym zniesienie braku możliwości używania potoków w Międzyziemiu.

PS: Jest jakiś ogólnodostępny edytor map do Peri? Bo chciałbym porobić mapy (może jakaś by się nadała) wtedy gra by się chociaż trochę rozwijała (nawet jak dodać nowych 10 map to i tak jest sukces :))
Raczej nie ma i nie będzie. Posiadam stary edytor map, ale już nie jest zgodny z aktualną jego wersją. Mógłbym go podrzucić Ci, ale muszę mieć na to odpowiednią zgodę od administratora.
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2013, 11:06:06 am wysłana przez FuSzu »
FuSzu - 91 poziom Łowca - 69 poziom Opętaniec - 85 poziom Necromanta - 48 poziom
"Dużych poznajesz po tym jak traktują mniejszych"

True19

• Początkujący
  • *
  • Reputacja: +6/-3
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 19, 2013, 02:56:10 pm »
Jakie czasochłonne? Naprawia się w poniżej 1 minuty wszystko. Chyba, że ta minuta jest aż tak bardzo ważna...

Czasami np. na grotę każda sekunda się liczy, już miałem taki przypadek, że nie wiedziałem ile jeszcze moje eq wytrzyma i przy samej grocie pierki 3 poszły. Musiałem się cofać to przy okazji całe eq naprawiłem ale straciłem grotę. Albo np. jak masz podwójny exp albo więcej złota to też chcesz z tego wyciągnąc jak najwięcej a wtedy każda minuta się liczy.

Nie są drogie... A wręcz idealne. Coś co może Ci dropnąć masz na wyciągnięcie ręki. A nikt ostatnio nie kupuje, bo przedmioty się losują słabe i nie na wysoki poziom. Ja z oczekiwaniem, tak samo jak i inni, na jakąś legendarną broń na 85lvl. Kosztują trochę ponad 1300AM, a chce kupić 4 graczy. Dlatego co można by było zmienić to to, żeby te itemy zmieniały się np. co 1h, aby była większa ilość zarabianych pieniędzy.

No to w sumie można i by tak zrobić, żeby co godzinę albo 3 się zmieniały. Jeżeli mówisz, że ceny są ok to może za krótko gram.

1. Wystarczy zrobić teleport wsteczny do miasta i po problemie.

To nie jest rozwiązanie całego problemu. W krainie każdy może cię dednąć jak będziesz miał np. postawiony sklep i gdzieś pójdziesz. Mam małe rozwiązanie - zrobić mapkę wnętrza budynku, takiego niedużego, zrobić wejścia od Endurion i Alenthar z jakiegoś domku (domków w miastach jest pełno i do tego nie używane) a dodatkowo dać blokadę pvp na tej mapie żeby nikt cię nie dednął. Oczywiście można też zrobić tak, że wejście kosztuje np. 500zł podobnie jak to jest do krainy śmierci. Oczywiście z tą mapką chodzi mi o to żeby nie łączyć miejsc gdzie się expi z miejscami publicznymi jak sklepy itp. i ogólnie ładnie by to wyglądało. Wiem wiem można by też zrobić na szkieletach blokadę pvp ale to byłoby trochę dziwne :P. Taka mapka to góra 30 minut roboty  ;)

FuSzu

• Strażnik
  • Wojownik Perihelionu
  • *
  • Reputacja: +121/-37
  • "Duży" może więcej...
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 20, 2013, 01:55:34 pm »

Czasami np. na grotę każda sekunda się liczy, już miałem taki przypadek, że nie wiedziałem ile jeszcze moje eq wytrzyma i przy samej grocie pierki 3 poszły. Musiałem się cofać to przy okazji całe eq naprawiłem ale straciłem grotę. Albo np. jak masz podwójny exp albo więcej złota to też chcesz z tego wyciągnąc jak najwięcej a wtedy każda minuta się liczy.

Dlatego są wprowadzone młotki, żeby się nie cofać do miasta.
FuSzu - 91 poziom Łowca - 69 poziom Opętaniec - 85 poziom Necromanta - 48 poziom
"Dużych poznajesz po tym jak traktują mniejszych"

Perihelion - Polska gra mmorpg

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 20, 2013, 01:55:34 pm »