Autor Wątek: Wielki spis""przejrzyj chociaż "  (Przeczytany 148 razy)

kamson12

• Początkujący
  • *
  • Reputacja: +2/-0
Wielki spis""przejrzyj chociaż "
« dnia: Marzec 20, 2013, 04:04:03 pm »
Cześć , robię duży spis żeby pheXion miał wszystko w jednym miejscu

1) Mam pomysł na 3 nowe groty ;
Na poziom 70 - Silne potworki  Sporo doświadczenia
Na poziom 90 - bardzo silne potworki  Dużo doświadczenia
Na poziom 100 - 10 gigantycznych potworów w grocie z poziomem 100  Bardzo dużo pieniędzy a także łupu antyczne itd.

2)Uważam że należy osłabić postać opętaniec i umocnić postać łowcy (głównie obrażenia)

3)Kolejnym pomysłem jest pokazywanie napisu "Gracz pokonał gigantycznego potwora egzekutor"  Zamiast "Gracz1 zabił Gracz2"

4)Należy zmienić także system PvP ponieważ dostawanie punktów rankingowych z gracza 40 poziomów mniejszego jest bez sensu.

5) Powinno sie zwiększyć częstotliwość dropu zwojów

6) Naprawić tablice ogłoszeń

7) polepszyć skill Mentalna Bariera ponieważ pkt na 2 pzm to chyba tylko 7 ;/

8)Tu odeśle was do głównego wątku bo jest dobrze napisane link--------> https://perihelion.pl/forum/index.php?topic=576.0

9)Kamień oczyszczenia - usuwa Bon z przedmiotów

10) Jajka (chodzi o takie jak w Apo )

Ok to tyle przeanalizujcie sobie to , jak te pomysły wejdą w życie gra będzie miała szanse stać sie kultową !
Pozdrawiam Kamson (niektóre pomysły zaczerpnięte od innych graczy )

Septurion

• Wojownik Perihelionu
  • Reputacja: +31/-6
Odp: Wielki spis""przejrzyj chociaż "
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 20, 2013, 04:07:30 pm »
Pomysły jak widać ciągle są szkoda że Phx nie ma czasu na ich realizacje :/
Założyciel CHAOS
Septurion - Opętaniec 90lvl                 Alchemia 73
DzikieOczy - Łowca 87lvl
Omnipotence - Nekromanta 29lvl

Trish

• Zaczynający przygodę
  • **
  • Reputacja: +25/-30
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 20, 2013, 06:48:42 pm »
5) Powinno sie zwiększyć częstotliwość dropu zwojów
Zwoje i tak wypadają często. Jak zrobiłam wojowniczkę to do 63 poziomu wyleciało mi ich jakoś 10-12.
9)Kamień oczyszczenia - usuwa Bon z przedmiotów
Stanowczo NIE. Jakby były te kamienie to każdy by latał z najlepszymi bonami w eq, za łatwo by było.
1) Mam pomysł na 3 nowe groty ;
Na poziom 70 - Silne potworki  Sporo doświadczenia
Na poziom 90 - bardzo silne potworki  Dużo doświadczenia
Na poziom 100 - 10 gigantycznych potworów w grocie z poziomem 100  Bardzo dużo pieniędzy a także łupu antyczne itd.
Jestem jedynie za grotą na poziom 100, przynajmniej jakaś motywacja będzie, żeby wbić ten poziom, ale 10 gigantycznych to przesada, tym bardziej, że one by były agresywne jak ma się 100 poziom, to chwila moment i gracz by padł.
A jakby wprowadzone zostały groty na 70 i 90 to poziom za szybko by się wbijało, bo pewnie ilość doświadczenia by się zdobywało tak samo jak gracz na 52 poziomie w grocie egzekutora.

True19

• Początkujący
  • *
  • Reputacja: +6/-3
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 20, 2013, 07:57:36 pm »
Zwoje i tak wypadają często. Jak zrobiłam wojowniczkę to do 63 poziomu wyleciało mi ich jakoś 10-12.

Na niższych poziomach spoko - do 10lvl zbiorę od 5-10 zwoi. Później gdy mamy już sensowniejsze skille to na nie zwoje ciężko jest dostać. Aż przesadnie ciężko :Da wiadomo od 67lvl zaczyna się tłuc masę potworków i nie tylko tak dla zabawy ale np. dla misji.

Stanowczo NIE. Jakby były te kamienie to każdy by latał z najlepszymi bonami w eq, za łatwo by było.

Niech taki kamień będzie ale wypada dwa razy rzadziej a nawet trzy niż kamienie protekcji i agresji. Wtedy ciężko byłoby go dostać no i nie każdy by wtedy latał z najlepszymi bonami ;)

To dodam coś od siebie, uwaga mogą być błędy stylistyczne bo kopiuję z tematu :P

1. Mapka typu rynek dla każdej profesji :)
Mam małe rozwiązanie - zrobić mapkę wnętrza budynku, takiego niedużego, zrobić wejścia od Endurion i Alenthar z jakiegoś domku (domków w miastach jest pełno i do tego nie używane) a dodatkowo dać blokadę pvp na tej mapie żeby nikt cię nie dednął. Oczywiście można też zrobić tak, że wejście kosztuje np. 500zł podobnie jak to jest do krainy śmierci. Oczywiście z tą mapką chodzi mi o to żeby nie łączyć miejsc gdzie się expi z miejscami publicznymi jak sklepy itp. i ogólnie ładnie by to wyglądało. Wiem wiem można by też zrobić na szkieletach blokadę pvp ale to byłoby trochę dziwne

Zgadzam się z tym aby każdy swoje pomysły dawał do tego tematu. Więcej postów to większa szansa, że pheXion przeczyta :D

4rlekin

• Początkujący
  • *
  • Reputacja: +17/-0
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 20, 2013, 08:21:54 pm »
Ja najpierw mam dwie meta-poprawki.

Po pierwsze, gdyby kamson mógł, to niech edytuje pierwszy post tak, żeby aktualna lista z wszystkimi propozycjami była na początku, to pozwoli uniknąć powtórzeń i będzie łatwiejsze dla phexa do analizy.

Po drugie uważam, że powinniśmy się bardziej poczuć jak testerzy niż gracze i nie wprowadzać poprawek typu "zmienić skille, zmniejszyć dmg" bo to bez sensu. Trzeba zacząć od rzeczy ogólnych i podstawowych, a szczegóły potem. To tylko sugestia oczywiście bo wszyscy mamy różne wyobrażenia o tym co jest ogólnym problemem - dla kogoś to może być właśnie balans, nie sprzeczam się.

Idąc tym tropem:

1) uważam, że trzeba wyposażyć moby w lepszy system wybierania trasy i znieść tą ich teleportacje
- uciekać się nie da, przejeżdżanie przez mapkę agresywnych potworów to prawdziwy ból głowy, poza tym postacie dystansowe mają przewalone. Oczywiście, woje i opki muszą dobiec do mobka, i mają cienko przez to, ale we wszystkich grach to załatwia ogólny balans (tzn. wojownicy mają mnóstwo hp i defa, magowie za to mnóstwo dmg i mało hp i defa, łucznicy gdzieś pomiędzy i nadrabiają skilamii / szybkością / whatever) [nie chodziło mi o klasy postaci z gry].

2) usunąć niepotrzebne śmieci z ziemi lub zmienić ich charakter
- to jest pierdoła oczywiście (chodź to irytujące że na jednych mapkach przez kamień można przejść, a na innych przez taki sam kamień już nie)
ten punk ma sens w kontekście pierwszego.

3) zrobić konkretnego bugfixa
- wiadomo, projekt młody to i zabugowany, ale jest parę dobrze już zbadanych problemów i należałoby je usunąć, np nowi gracze, którzy "rodzą się" np z 30 morderstwami, niektóre skille nie zwiększają efektu wraz lvlem (u necro tak jest z trucizną, nie jestem pewien jak z innymi prof)

To są takie doraźne problemy mechaniki, które drażnią - przynajmniej mnie.

4) Oczywiście balans, ale nie tylko prof między sobą, ale też funkcji i właściwości tychże (jak pisałem w pkt. 1)

5) Jakiś rodzaj depo, albo banku jest konieczny i nieodzowny - może być - jak ktoś proponował nagrodą za quest czy cokolwiek, ale jakiś być powinien

6) I jeszcze żeby itemy założone nie zajmowały miejsca w plecaku, no bo to jest już absurd (noszę hełm na głowie więc mam mniej miejsca w plecaku ??)

Potem jeszcze można kombinować o częstotliwość dropów, nowe skille, expy i itemki, ale to wszystko dekoracja - uważam że najpierw trzeba się zając tymi podstawowymi kwestiami - bugfix i wszystko co się tyczy sposobów prowadzenia walki (balans, tp mobów etc) bop przecież o walkę tu chodzi.
It's not a bug, it's a feature.

Trish

• Zaczynający przygodę
  • **
  • Reputacja: +25/-30
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 20, 2013, 08:56:18 pm »
5) Jakiś rodzaj depo, albo banku jest konieczny i nieodzowny - może być - jak ktoś proponował nagrodą za quest czy cokolwiek, ale jakiś być powinien
Już coś takiego jest, wystarczy, że masz domek a w nim skrzynię.
Niech taki kamień będzie ale wypada dwa razy rzadziej a nawet trzy niż kamienie protekcji i agresji. Wtedy ciężko byłoby go dostać no i nie każdy by wtedy latał z najlepszymi bonami ;)
Na początku nie będą biegać z najlepszymi bonami, ale jak już będą mieli więcej kasy to sobie kupią od graczy dużo tych kamieni i będą kombinować. Kolejna sprawa to itemki z łupów z bonami całkiem dobrymi by straciły dużo na wartości, a nawet by ich nikt nie kupował.
Na niższych poziomach spoko - do 10lvl zbiorę od 5-10 zwoi. Później gdy mamy już sensowniejsze skille to na nie zwoje ciężko jest dostać. Aż przesadnie ciężko :Da wiadomo od 67lvl zaczyna się tłuc masę potworków i nie tylko tak dla zabawy ale np. dla misji.
A nie uważasz, że w grze powinny być wyzwania? Dlatego jest tak ciężko wydropić zwój na lepszy skill.

Jacky

• Wojownik Perihelionu
  • Reputacja: +28/-130
  • Im a Soldier of my Dream
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 20, 2013, 09:15:02 pm »
A nie uważasz, że w grze powinny być wyzwania? Dlatego jest tak ciężko wydropić zwój na lepszy skill.

Trish on ma rację te zwoje no naprawdę jak szukanie igły w stogu siana.
Założyciel - ChosenSoldier
Jacky - 100 Mnich
Uvarth - 91 Łucznik ;] Obecnie nim Gram
Dobry Rage Nie jest Zły ;]

4rlekin

• Początkujący
  • *
  • Reputacja: +17/-0
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 20, 2013, 09:26:47 pm »
Już coś takiego jest, wystarczy, że masz domek a w nim skrzynię.

Okej, zgadzam się, ale domki są płatne, i jeśli to będzie jedyna opcja depo, to doprowadzi to do tego że gracze F2P będą pozbawieni dosyć istotnego udogodnienia (które posiadają w większości, bądź wszystkich innych mmorpg) przez co będzie ich mniej. (gra będzie słabiej promowana i zginie, poza tym każdy gracz F2P potencjalnie może zostać graczem P2P.)
It's not a bug, it's a feature.

Noobuser

• Wojownik Perihelionu
  • Reputacja: +73/-28
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 20, 2013, 10:02:27 pm »
Możesz wejść do domku gdy jest inny gracz i zajrzeć do skrzyni. Możesz to uczynić w każdym domku a itemy zawsze tam będą. ;)

Perihelion - Polska gra mmorpg

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 20, 2013, 10:02:27 pm »