Autor Wątek: Łupy, zwoje, kamienie, kostki, młotki  (Przeczytany 67 razy)

True19

• Początkujący
  • *
  • Reputacja: +6/-3
Łupy, zwoje, kamienie, kostki, młotki
« dnia: Marzec 28, 2013, 02:24:55 pm »
Piszę, bo to aż mnie dzisiaj zdenerwowało.

Proszę o poprawę wypadania zwoi z potworów. Na lvl 72 jest już strasznie ciężko o zwój. Nie dość, że zwoi na skille na większe lvl jest bardzo mało to jeszcze nie zawsze powodzi się ulepszenie skilla.

Z łupami też trochę chyba problem jest, bo dzisiaj było wydarzenie "większe szczęście" i nic. Wziąłem większe szczęście potem za amki i także nic. Bez przesady. Jeszcze te ogromne ilości złota - masakra. Im większy poziom tym inaczej się widzi kwoty. Na 70lvl itemki są już tak drogie, że mało kto się cieszy z łupu który wynosi 10k (bo w sumie takie ostatnio widuję)

Kamienie - wydaje mi się, że kamienie też nie wypadają za często. Więc jak dla mnie to zwiększenie częstotliwości o 1% nie zaszkodzi.
Kostki - to w sumie myślę, że niepotrzebnie wypada (już wolałbym kamień) bo i tak można kupić w sklepie.
Młotki - akurat to się przydaje ale szkoda, że takie coś widzę raz na 500 potworków tak więc najlepiej jakby zwiększyć lot o 5%

Ja to zauważyłem grając sobie wojem. Nie wiem też jak jest u innych, dlatego proszę o opinie na temat lootu itemków od reszty graczy.

Sastfai

• Początkujący
  • *
  • Reputacja: +2/-0
Odp: Łupy, zwoje, kamienie, kostki, młotki
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 28, 2013, 06:08:23 pm »
Co do łupów - dzisiaj przez godzinę "podwójnego szczęścia", tłukąc non-stop moby o 5-10 lvli wyższe nie wypadło mi nic...
Co do zwoi - to jest totalna porażka, mówię to z perspektywy nekro, 65% populacji servera (tak na moje oko) to NEKRO. Przez 3 dni spamowania o kupno zwoja widziałem tylko jedną oferte i to jeszcze Oddechu Śmierci na którą byly chętne 3 osoby - jakas totalna abstrakcja .. idąc tym tokiem zeby wymaxować skill z 10lvlu na  5 musiałbym grac okolo 15 dni licząc ze zawsze uda sie wbic..
Co do kamieni - kamienie agresji lecą dość często (z giganta w grocie prawie zawsze), natomiast protekcji jeszcze nie zauwazylem - a ten chyba powinien miec wiekszy priorytet poniewaz dotyczy wiekszej ilosci zakladanych rzeczy (zbroja, hełm itd.)
Kostki mogą jak dla mnie wcale nie wypadać ponieważ nie są drogie i można je zakupić w sklepie.

co do listy życzeń żeby nie dodawać kolejnego tematu:
Liczba miejsc w plecaku to totalna porażka.. Muszę myśleć co wyrzucić jakby tak ewentualnie wpadł łup (grając średnio 3h dziennie widze jeden na kilka dni) ale może może. także wg. mnie najlepsze wyjście to zrobić tak, że założone eq nie zabiera miejsca w plecaku
LUB
dodanie jakiejś tańszej opcji zakupu AM nie wiem.. 25 za 3,66zł.. to chyba nic trudnego a pomogło by z problemem pełnego plecaka.

Tyle ode mnie, pozdrawiam
~Sastfai

Vexios

• Początkujący
  • *
  • Reputacja: +3/-0
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 28, 2013, 07:40:20 pm »
Tak się składa, że grając przez 2 dni widziałem aż 3 oferty sprzedaży absorpcji życia i kilka oddechów śmierci. Większośc populacji serwera to nie nekromanci a mnichowie. A co do ogólnego tematu zwoji to trzeba zwiększyc szansę na zdobycie ich od 40lvla o jakieś około 2%, gdyż zwastowałem 9 zwoji zatrutej strzały (na 40lvl) z czego jedynie 2 zwoje podniosły poziom tej umiejętności, na skill lekka zbroja (50lvl) zwastowałem około 5 zwoji z czego żaden nie podniósł poziomu skilla, więc według moich doświadcze to nie dośc, że skille na wyższe lvle wypadają zbyt rzadko to na dodatek im większy poziom umiejętności tym ciężej podnieśc jego lvl a skoro nie mogę wymaxowac byle skilla na 50 poziom to co dopiero będzie ze skillami na poziom 100 gdzie zdaje się, że nikt takowego nie zdobył a szansa na podniesienie jego poziomu to pewnie około 5% szans a skoro tak, to aby w tej chwili zdobyc 5 poziom takiej zdolności trzeba by grac kilka lat zakupując każdy zwój na którym Ci zależy, gdy tylko będzie okazja.

True19

• Początkujący
  • *
  • Reputacja: +6/-3
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2013, 10:59:01 am »
Dokładnie to o czym powiedział Vexios miałem na myśli. Ostatnio zmarnowałem w ciul kasy inwestując w 6 zwoi i tu uwaga: regeneracji. Z czego jeden wbił!

Do tego zwoje strasznie często się powtarzają bardzo często widuję rozpruwający pocisk (to chyba najczęściej spotykany zwój przeze mnie)

Wczoraj odniosłem sukces, bo dostałem jeden łup na przełomie dwóch poziomów (z 71 do 73 czyli trochę musiałem już się męczyć)

Perihelion - Polska gra mmorpg

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2013, 10:59:01 am »