Autor Wątek: Święta wielkanocne  (Przeczytany 131 razy)

Senien

• Początkujący
  • *
  • Reputacja: +3/-3
  • Profesjonalny Nekromanta :)
Święta wielkanocne
« dnia: Marzec 29, 2013, 08:55:07 am »
Witam ! wszystkie osoby które to czytają mam do was pytanie i oczywiście prośbę do phexa w imieniu wszystkich graczy , bo wydaję mi się , że to co napiszę , to żaden z nich nie będzie miał nic przeciwko. Dobra koniec zbędnej gadki przejdźmy do rzeczy , a więc tak jak pewnie każdy z was wie  jest tydzień wolnego od szkoły :)z powodu świąt , a więc phex mam/y do ciebie prośbę , żeby nam umilić ten czas w grze to zrób takie coś , że np :
-30.03.2013r. - Od godz. 11:00-13:00 exp x2, od godz. 20:00-22:00 złoto x2
-31.03.2013r. - Od godz. 16:00-17:00 demony chaosu, od godz. 20:00-22:00 zwiększona szansa na łup.
Mam jeszcze inne propozycję , ale zamiast czas marnować na np: Na to , że z potworków wypadają jajka i koszyki wielkanocne , Jajka byśmy oddawali do jakiegoś NPC. Wyglądało by to tak :
-30 jajek (10000 złota)
-60 jajek (25000 złota)
-90 jajek (35000 złota + jakiś kamień co dodaje bonus do zbroji , miecza)
A z koszyczków wielkanocnych wypadałby losowy item tak jak z łupu , raz z bonusem raz bez , a np: szansa na lotnięcie jajka to nwm z 10%-20% (to już phexa działka) , a koszyczka to powiedzmy (15%) , z koszyka także wypadały by jajka tylko od 2-4, to jest tylko taka propozycja jakby mogło być , w gruncie rzeczy to wolałbym zamiast tych jajek , i koszyczków , żebyś phex na koniec świąt (chyba , że dasz rade wcześniej) jakąś aktualizację wprowadził , nwm jaką szczerze mówiąc zrób to według uznania jakaś mini aktualizacja , chyba , że masz ochotę żeby pobawić się z moim pomysłem , to śmiało wykorzystaj go ! :)WSZYSTKIE GODZINY CO DO EXPA X2 , ZŁOTA X2 ,LOTÓW X2 NIE BIERZCIE TEGO DO SIEBIE TO SĄ PRZYKŁADOWE GODZINY TO JEST KWESTIA ZROBIENIA ANKIETY I USTALENIA ! :)

Serdecznie pozdrawiam:
Senien

PS:Piszcie co sądzicie o tym pomyślę , phex liczę także na twoją opinię w tym wontku . :)Przepraszam za to , że tak późno wyskoczyłem z tym pomysłem , ale wydaję mi się , że lepiej późno niż wcale :PDziękuję bardzo tym którzy to przeczytali :)Pa pa :)

ALE ZE MNIE GAPA BYM BYŁ ZAPOMNIAŁ ŻYCZĘ WSZYSTKIM WESOŁYCH I UDANY ŚWIĄT ! ! ! :)

« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2013, 09:03:45 am wysłana przez Senien »
MAG Z POWOŁANIA

Trish

• Zaczynający przygodę
  • **
  • Reputacja: +25/-30
Odp: Święta wielkanocne
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 29, 2013, 09:44:34 am »
Jestem na NIE! Święta to czas spokoju i odpoczynku. Święta powinny być spędzane w gronie rodziny i przyjaciół, a nie przed grą. Niech zostanie tak jak jest, czyli, że wydarzenia są losowe.

Senien

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 29, 2013, 09:55:39 am »
Dobra to jak wejdziesz chociażby na 1minutę na periheliona przez święta to dostaniesz bana pasuje ci to ? Bo może nie wszyscy siedzą cały czas z rodziną , wiadomo zjeść posiłek razem , do kościoła poświęcić koszyk , a potem czemu by sobie dla własnej przyjemności nie zagrać ? Bo cię wgl nie rozumie to co napisałeś jest tak bez sensu ,że na prawdę , ja za nim coś napiszę to przemyślę to 10x tobie też to radzę.
MAG Z POWOŁANIA

fyncman

• Początkujący
  • *
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2013, 05:50:36 pm »
Jestem na NIE! Święta to czas spokoju i odpoczynku. Święta powinny być spędzane w gronie rodziny i przyjaciół, a nie przed grą. Niech zostanie tak jak jest, czyli, że wydarzenia są losowe.

Nie wszyscy mają nawet możliwość spędzenia świąt z rodziną. To się nazywa dorosłe życie i kiedyś - być może - też Cię to czeka.
Tak więc czemu by im nie sprezentować na Wielkanoc na pocieszenie chociaż jakiegoś podwójnego expa?

True19

• Początkujący
  • *
  • Reputacja: +6/-3
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 29, 2013, 07:47:12 pm »
Bardzo mi się spodobał ten pomysł z jajkami, bo chyba w ogóle nie ma ewentów (cały czas się powtarzają) w grze i jest strasznie nudno...

Exp 2x powinien być w takich samych godzinach co demony chaosu jak już bo do 13 to się liczy to tak jakby czas kościelny więc a nie każdy by chciał stracić okazję :)I przynajmniej trochę by było widać, że coś się dzieje w grze a i ludzie by zaczęli trochę bardziej namiętnie grać :)

4rlekin

• Początkujący
  • *
  • Reputacja: +17/-0
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 29, 2013, 08:29:52 pm »
ja za nim coś napiszę to przemyślę to 10x

Ej bez flejma, cenię sobie Ciebie Senien za Twój entuzjazm i za to, że starasz się coś od siebie przekazać społeczności.
Doceniam to nawet na tyle, że nie mówię nic na temat sposobu w jaki piszesz.
Pomimo tego jednak muszę tu wtrącić, że jak rzucasz takim tekstem jak powyżej, to mi ręce opadają.
Serio, nie chodzi o to żeby się czepiać, serio bardzo cenię sobie Ciebie jako forumowicza i w imię tych 100% pozytywnych odczuć apeluję,
żebyś nawet kosztem 2, czy 3 razów przemyślenia swojej wypowiedzi przynajmniej raz ją sprawdził pod względem językowym.

I żeby nie było, że czepiam się nie wnosząc nic do tematu:
Uważam, że pomysł jest dobry, eventy na święta to absolutny must-have dla wszystkich gier mmo, ale z drugiej strony mocno wątpię czy phex zdąży
coś zrobić.
It's not a bug, it's a feature.

Trish

• Zaczynający przygodę
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 30, 2013, 01:03:04 am »
Tak więc czemu by im nie sprezentować na Wielkanoc na pocieszenie chociaż jakiegoś podwójnego expa?
A może dlatego, że za bardzo się przyzwyczailiście do 2x i za każdym razem kiedy pheX jest w grze to spamujecie mu jakimś wydarzeniem, z reguły jest to 2x exp.
Tylko byście na łatwiznę szli... I później teksty typu nie chce mi się expić, wpadnę jak będzie 2x.
Dobra to jak wejdziesz chociażby na 1minutę na periheliona przez święta to dostaniesz bana pasuje ci to ? Bo może nie wszyscy siedzą cały czas z rodziną , wiadomo zjeść posiłek razem , do kościoła poświęcić koszyk , a potem czemu by sobie dla własnej przyjemności nie zagrać ? Bo cię wgl nie rozumie to co napisałeś jest tak bez sensu ,że na prawdę , ja za nim coś napiszę to przemyślę to 10x tobie też to radzę.
Bo jesteś za młody, żeby to zrozumieć, a poza tym to 4lekin dobrze to podsumował, nic dodać, nic ująć.
Dla własnej przyjemności zagrać? Ok, ale bez wydarzeń... Wprowadzić jakiś event? Czemu nie, ale nie od razu, żeby w ciągu dwóch dni było razem 7h wydarzeń i jeszcze, żeby każdy wiedział w jakich godzinach, jakie wydarzenie będzie.
Jakby to zostało wprowadzone to 2h na 2x to jest 40-50 poziom, później 1h na demonach to będzie 50-60 poziom... Bez przesady, żeby w 3h wbić 50-60 poziom...
A i jeszcze jak już, to "napisałaś", a nie "napisałeś".
PS:Piszcie co sądzicie o tym pomyślę , phex liczę także na twoją opinię w tym wontku . :)Przepraszam za to , że tak późno wyskoczyłem z tym pomysłem , ale wydaję mi się , że lepiej późno niż wcale :PDziękuję bardzo tym którzy to przeczytali :)Pa pa :)
Napisać, że pomysł się nie podoba i od razu zostać zhejtowaną. Senien gra to nie jest całe życie...
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2013, 01:09:27 am wysłana przez Trish »

Senien

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 30, 2013, 08:09:31 am »
O boże jesteś na prawdę inteligentny :PJakbyś nie zauważył to czemu odrazu odnosisz się do mojego wieku nie masz innych argumentów jak mój wiek ? Jesteś za młody bla bla bla , Jak słyszę taką gadkę to aż na prawdę mi ciśnienie skaczę . Wiesz co ci powiem nie liczy się wiek , liczy się zachowanie jak kto się zachowuje jaki ktoś ma stosunek do drugiej osoby , jego forma wypowiedzi . Mam 17 lat a ty mi mówisz , że jestem za młody , to co ile mam mieć ? A jakbym miał z 30 lat , to byś zachwalał , oooo jaki fajny pomysł z tym świątecznym eventem . Powiem ci tak , jak dla MNIE , nie chcę cię tutaj obrazić , ale jesteś jakimś starym zgredem , który zżędzi na każdym kroku nic się mu nie podoba . Nie podoba ci się spoko ja szanuję twoją decyzję , ale daj szanse wypowiedzenia się innym , bo jeśli spodoba się mój pomysł następnym 10 osobą (NIE MÓWIĘ TUTAJ , ŻE SIĘ SPODOBA !) to wydaję mi się ,że jednak coś w tym fajnego musi być . Pozdrawiam cię , i już nie odp. , bo na prawdę widzę , że ci nie przegadam , a znając mój charakter wierz mi czy nie ty też mi na 100% nie przegadasz :)Cześć !
MAG Z POWOŁANIA

Trish

• Zaczynający przygodę
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 30, 2013, 08:54:08 am »
Przeczytaj mój ostatni post ze zrozumieniem, bo po Twojej wypowiedzi widzę, że może przeczytałeś, ale nic nie pamiętasz z tego lub nic nie zrozumiałeś. Przecież ja nie zabraniam dla innych się wypowiedzieć, a skoro szanujesz moją decyzję to po co od razu te hejty?

FuSzu

• Strażnik
  • Wojownik Perihelionu
  • *
  • Reputacja: +121/-37
  • "Duży" może więcej...
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 30, 2013, 11:10:44 am »
Akurat i ja się postawię. Może pomysły są ciekawe, nawet i za bardzo wyolbrzymione, ale serdecznie mówię NIE. Czas świąt to jest czas, w którym czuć magię, gdzie ludzie się powinny spotkać ze swoją rodziną, znajomymi. Czas, gdzie dzielimy się jajkiem. Jest to najstarsze i najważniejsze święto chrześcijańskie (praktycznie każdy z obecnych jest katolikiem), więc zamiast siedzieć przed komputerem/laptopem, jak zwykle to bywa, należy podnieść dupy z krzesła/fotelu. I właśnie przez to cała magia świąt traci swój urok i z każdym wiekiem czuć ją coraz mniej. A jeszcze 20 lat temu nie było tak. Technika zmieniła zbyt wiele.

Rozumiem, że czas świąt to czas, gdzie w większości gier jest dużo tak zwanych "eventów". Więc wprowadzenie wielkanocnych jajek, z których by wypadały mikstury życia i many III lub od 0 do 1000 - 2000 złota, to zupełnie wystarczy. Coś małego, ale zawsze coś.
FuSzu - 91 poziom Łowca - 69 poziom Opętaniec - 85 poziom Necromanta - 48 poziom
"Dużych poznajesz po tym jak traktują mniejszych"

4rlekin

• Początkujący
  • *
  • Reputacja: +17/-0
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 30, 2013, 11:18:39 am »
@FuSzu = głos rozsądku  :)
Uzupełniłbym tylko, że sam fakt zrobienia eventu nie odciąga od rodzinnego stołu (a jeśli to możemy tylko współczuć).

Co do flejma wyżej:
@Senien - spokojnie, nie ma co się stresować, w końcu na forum jesteś, bo grasz, a grasz żeby się zrelaksować; nie ma sensu więc się napinać.
(to samo do Ciebie Trish)
Poza tym nie bierz wszystkiego do siebie - Trish tak naprawdę skrytykowała pewną postawę wśród graczy, ale nie Ciebie, ani Twój pomysł.
Dobra rada:
Jak ktoś Cię drażni na forum, to przeczytaj post kilka razy i zastanów się czy aby na pewno jest się o co wkurzać ;)
Jak przeanalizujesz post Trish, bez wrogiego nastawienia to zobaczysz, że nie było o co się kłócić.

@Trish - nie uważam, żebyś zrobiła coś złego, ale wiem z doświadczenia, że tego rodzaju posty są na szczycie flejmów z reguły ;)
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2013, 02:16:31 pm wysłana przez 4rlekin »
It's not a bug, it's a feature.

Perihelion - Polska gra mmorpg

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 30, 2013, 11:18:39 am »